آریا بانو

آخرين مطالب

از برندهای اول دنیا چه خودروهایی وارد می‌ شوند؟ | پرونده ورود خودروهای اروپایی بسته شد اقتصادي

از برندهای اول دنیا چه خودروهایی وارد می‌ شوند؟ | پرونده ورود خودروهای اروپایی بسته شد
  بزرگنمايي:

آریا بانو - طرح واردات خودرو بعد از یک‌سال از طرح به آیین‌نامه و از آیین‌نامه به مرحله اجرا رسید و حالا شرکت‌هایی که توانسته‌اند از وزارت صمت مجوز واردات بگیرند، اسامی خودروهای انتخابی خود را اعلام کرده‌اند. 
به گزارش همشهری آنلاین، طرح واردات خودرو بعد از یک‌سال از طرح به آیین‌نامه و از آیین‌نامه به مرحله اجرا رسید و حالا شرکت‌هایی که توانسته‌اند از وزارت صمت مجوز واردات بگیرند، اسامی خودروهای انتخابی خود را اعلام کرده‌اند.
به‌گفته سخنگوی وزارت صمت، خودروهایی مانند هیوندا اکسنت، هیوندا ‌آی‌10، میتسوبیشی میراژ، چانگان سی‌اس‌35، ‌ام‌جی‌3 و ‌ام‌جی‌6، سیتروئن‌3 و محصولی از شرکت فولکس واگن (سئات) در زمره مدل خودروهایی هستند که قرار است به کشور وارد شوند.
انتشار اسامی این خودروها که همگی در محدوده قیمت 10هزار دلاری قرار دارند، واکنش‌هایی را به‌دنبال داشته است. عده‌ای از کارشناسان به قدیمی‌ بودن خودروهای معرفی‌ شده اشاره می‌کنند و معتقدند واردات خودروهای قدیمی که امروز هم در خیابان‌های ایران در حال تردد هستند، تنوعی را در بازار خودرو کشور باعث نمی‌شود. این انتقاد در حالی مطرح می‌شود که محدوده قیمت 10 تا 20هزار دلاری تعیین شده در آیین‌نامه واردات، با تمرکز بر خودروهای زیر 10هزار دلاری، عملا انتخاب چندانی برای واردکنندگان باقی نمی‌گذارد.
اروپایی‌ها، آری یا خیر؟
دبیر انجمن واردکنندگان خودرو درباره اینکه واردکنندگان چه انتخاب‌هایی می‌توانند از میان برندهای مطرح دنیا داشته باشند، به همشهری گفت: با توجه به شرایط موجود بعید می‌دانم بتوانیم از برندهای اول دنیا خودرو وارد کنیم.
مهدی دادفر افزود: از برندهای اول دنیا شاید فقط «هیوندای آی10» را کرمان‌خودرو بتواند وارد کند و «میتسوبیشی میراژ» را آرین خودرو. البته شاید بتوانیم «هیوندای اکسنت» را هم وارد کنیم اما انتخاب دیگری از بین برندهای مطرح نخواهیم داشت.
او درباره احتمال واردات خودروهای اروپایی گفت: از محصولات رنو و سیتروئن صحبت شده اما من بسیار بعید می‌دانم بتوانیم چنین انتخابی داشته باشیم و این یک ایراد است.
دادفر در توضیح این مطلب گفت: تحلیل من این است که با توجه به اتفاقات اخیر و دستگیری برخی از افرادی که طبق اعلام مراکز رسمی جاسوس فرانسه بودند و در تلویزیون هم اعترافاتی درخصوص صنعت خودروی ایران داشته‌اند، بعید می‌دانم که سیتروئن و رنو و پژو با وجود علاقه‌مندی بسیار زیاد برای ورود به ایران، اصولا بتوانند به این وادی وارد شوند.
او افزود: رنو و پژو با مشکل شدیدی در بازار روسیه مواجه شده‌اند و تولید خودروی سالانه آنها از سالانه 600 تا 700هزار دستگاه به 50هزار دستگاه رسیده، لذا این دو شرکت بسیار علاقه‌مندند که به بازار ایران وارد شوند اما باید بدانیم در شرایط کنونی، مسائل سیاسی در این زمینه تعیین‌کننده است.
چه خودروهای دیگری می‌توانند وارد شوند؟
محدوده قیمت زیر 20هزار دلار برای واردات خودرو یکی از انتقادهای کارشناسان بازار به آیین‌نامه واردات است که معتقدند این خودروها به لحاظ کیفی انتخاب‌های مطلوبی نیستند.
دبیر انجمن واردکنندگان خودرو درباره قیمت کنونی خودروهای استاندارد دنیا گفت: در جهان به‌ویژه بعد از کرونا قیمت خودرو افزایش داشته و تولید به‌طور کلی با کاهش همراه بوده است.
دادفر حداقل افزایش قیمت خودرو در 2سال اخیر را 3 تا 4هزار دلار اعلام کرد و با اشاره به افزایش مدت‌زمان تحویل خودرو به نمایندگی‌ها در اروپا، افزود: باید به این نکته توجه داشت که رنج خودرو متوسطی که استاندارد 85گانه ما را هم پاس کند و تکنولوژی روز داشته باشد (به جز خودروهای چینی) حداقل 25 تا 30هزار دلار است و کمتر از این خودرو دارای تکنولوژی روز نخواهد بود، کمااینکه زمانی شرکت سایپا، کیا سراتو تولید می‌کرد اما اگر آن را کنار کیا سراتو وارداتی می‌گذاشتید، تفاوت از زمین تا آسمان بود. لذا حتی در مونتاژ هم اختلاف کیفیت بسیار زیاد است و اینکه حالا تازه ما به خرید ماشین‌های 10هزار دلاری می‌رویم اگرچه قدم مثبتی است اما گرهی از بازار خودروی ما باز نمی‌کند.
دادفر تعیین محدوده قیمت زیر 20هزار دلاری برای واردات خودرو را آسیب‌زا دانست و افزود: یکی از پیامدهای این محدودیت، حذف خودروهای شاسی‌بلند از دایره انتخاب برای واردات و در نتیجه افزایش قیمت این خودروها ازجمله راوفور، اوتلندر، سانتافه و توسان در بازار خواهد بود، این در حالی است که خودروهای وارداتی پاسخ قشری از جامعه را که ماشین خارجی به‌روز و ایمن می‌خواهند، نخواهد داد.
تأثیر واردات بر بازار
دبیر انجمن واردکنندگان خودرو با بیان اینکه کل خودروهای وارداتی با فرض اینکه همگی 10هزار دلاری باشند، نهایتا 100هزار دستگاه خواهد بود، این رقم را برای بازار یک میلیون و 500هزار دستگاهی ایران ناچیز دانست و افزود: در خوش‌بینانه‌ترین حالت و در شرایطی که خودروها همگی 10هزار دلاری باشند و دولت هم هیچ مالیات و عوارض و تعرفه‌ای از واردکننده دریافت نکند و بگوید فقط خودرو وارد کنید و بفروشید، قیمت خودروهای وارداتی با دلار و یورو قیمت امروز، حداقل 330میلیون تومان خواهد بود. یعنی اگر حتی شرکت‌ها سود هم دریافت نکنند، باز قیمت خودروها زیر 330میلیون تومان نیست و اینکه تصور کنیم این واردات کمر بازار را خواهد شکست، تصور بی‌جایی است.
کدام تکنولوژی قرار است وارد شود؟
این کارشناس با اشاره به اینکه در سال‌94 شرکت‌هایی به نام نمایندگی با شخصیت حقوقی فعالیت داشتند و با وجود محدودیت واردات بالای 40هزار دلار و بالای 2500سی‌سی، بازاری تقریبا مطلوب وجود داشت، افزود: الان نه‌تنها محدودیت مالی افزایش یافته بلکه دولت به تولیدکننده‌ها اجازه واردات داده و عملا جایگاه تجار و بخش خصوصی را در این حوزه نادیده گرفته و امکان انتخاب مطلوب نیز وجود ندارد. این در حالی است که دولت اصرار دارد همراه خودروهای وارداتی، انتقال تکنولوژی صورت گیرد اما خودروهای دارای این رنج قیمت هیچ تکنولوژی خاصی برای تزریق به صنعت خودرو کشور ندارند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1187111/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ترانه شنیدنی «جانا» با صدای گروه ایهام

اجرای زنده آهنگ «شلیک» با صدای روزبه بمانی

برنامه‌ی وزیر آموزش و پرورش برای اصلاح اساسنامه صندوق ذخیره فرهنگیان

پشیمانی مردی که بعد از قتل همسرش قصد خودسوزی داشت

کشیدن قطار توسط ورزشکار روس

تصاویری از سیل هولناک در مکه

نماهنگ «مثل ستاره‌» با نوای حاج عبدالرضا هلالی

توصیه‌ای مهم به والدین دارای فرزند مبتلا به تشنج

عوامل موثر در بروز آرتروز زانو

یک بازی کودکانه با توپ در خانه

دیگر نیازی به نمونه خون نیست/ ابداع فناوری سنجش اکسیژن در تنفس

کتاب «کاربردهای مطالعات فرهنگی» در نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود

دکلمه خوانی زیبا با صدای خسرو شکیبایی

رونمایی بارسا از مرکز تجاری لاکچری آبی‌اناری

برتری حریف بعدی پرسپولیس برابر تیم ملی جوانان

گل‌ها و مهار‌های برتر هفته سی‌‌و‌ششم لیگ برتر انگلیس

هشدار پرتغال به رقبا؛ ما رونالدو را داریم

مهاجم مغضوب لیورپولی‌ها در بارسلونا

گزارش مراسم تجلیل از قهرمانان ورزشی با حضور رئیس جمهور

ستاره چلسی 10 روز بعد از جراحی برگشت

تئاتر سرمربی پرتغالی؛ همه به من توجه کنید

مانوئل نویر: از رئال مادرید نمی‌ترسم

شکایت پرسپولیس از استوری جنجالی مدافع سپاهان

جنیفر لوپز ثابت کرد سن برای او فقط یک عدد است!

تیزر فیلم اکشن و رزمی «تاوان»؛ محصول مشترک ایران و فنلاند

تغییر چهره دختربچه سریال «متشکرم» بعد از 17 سال

ماجرای فیلم نیمه‌کاره جهان پهلوان تختی

فراستی با بولدوزر از روی «مست عشق» رد شد!

پاسخ المیرا شریفی مقدم به مجری معاند درباره تروریست واقعی

چهره ها/ بازیگری که به هیچ وجه قصد پیرشدن ندارد!

آسپرین در دوران بارداری مفید است؟

اجرای متفاوت «باز باران با ترانه» با گیتار الکتریک

آواز احساسی از خواننده خوش صدای محلی را از دست ندهید

مزاحم تلفنی‌های اورژانس به شدت مشغول کارند!

بارش شدید باران در قم و ایلام

بارش باران باعث طغیان رودخانه‌های پاکدشت تهران شد

مشاهده گور ایرانی در پارک ملی توران

برنامه‌ی وزیر آموزش پرورش برای اصلاح اساسنامه صندوق ذخیره فرهنگیان

دستگیری اوباش جنوب تهران

معاون وزیر بهداشت: ماماها، زنان را به زایمان طبیعی تشویق کنند

شیوه به آب انداختن کشتی‌های بزرگ‌

ترن هوایی عجیب، هیجان انگیز و ترسناک!

4گوشه دنیا/ جنایتکار انگلیسی شکارچی پسربچه‌ها اسرار جنایاتش را به گور برد!

داستانک/ گاهی باید آهسته‌تر قدم برداریم...

درس خوبی به مزاحم خودرو داد!

طرز تهیه املت مارچوبه

نحوه درست کردن ماست با 5 کیلو شیر

نان پیاز و گردو، تجربه‌ای جدید و خوشمزه

اگر این بیماری‌ها را دارید غذای کنسروی نخورید

نقش ژنتیک در بروز اختلالات تشنجی